Favoriter

Nyheter från Hi-Con

Det vackert belägna Fjordtårnet är snart färdigt

 

De stora och rymliga Hi-Con balkongerna har monterats på Fjordtårnet i Nørresundby. Balkongerna kommer att förse de blivande invånarna i byggnaden med ett stort utomhusutrymme där de kan njuta av den vackra utsikten vid vattnet i Aalborg.

 

 
Monteringen av de första balkongerna

 

Hi-Con hade nöjet att leverera både balkonger, loftgångar och pelare till den moderna och spektakulära byggnaden. Fjordtårnet ligger bara ett stenkast från vattnet, bredvid den nya kulturbron som förbinder Nørresundby med Aalborgs hjärta och som ger invånarna i Aalborg direkt access till grönområdena i Nørresundby.

 


Rendering av Fjordtårnet av Bjørk & Maigård

 

Hi-Con levererade 40 identiska balkonger till lågdelen plus 39 balkonger i olika variationer till själva tornet.  Balkongerna är gjutna med en balkongplatta som mäter mellan 85 och 125 mm i tjocklek. Förutom de 79 balkongerna försåg Hi-Con även Fjordtårnet med 34 loftgångselement som mäter mellan 80-100 mm tjocklek och 2000 mm i bredd. För att bära loftgångarna levererade Hi-Con 47 pelare med en höjd av 3 meter. Sist men inte minst, Hi-Con levererade 14 väggelement  som mäter 100 mm i tjocklek, till byggnadens högdel.

 


Utsikten över vattnet från toppen av den nästan färdiga byggnaden Fjordtårnet.

 

Balkonger, loftgångar och pelare till Fjordtårnets högdel är gjutna i grå CRC i2® med rostfria stålfiberar, medan balkongerna till lågdelen är gjutna i ljus CRC i2®.

 

 

Projektinformation: 
 

År: 2017-2018

Arkitekt: Bjørk & Maigård ApS

Ingenjör: Niras Aalborg

Entreprenör: A. Enggaard A / S

 

Se fler av Hi-Cons trapplösningar i vårt referensbibliotek

Kontakta oss

Göran Andreasson
Commercial Manager - Hi-Con Sweden