Favoriter

Köpenhamn

Kvæsthuset - ovenlys

Projektinformation

Entreprenör:
Kvæsthusselskabet - Pladsledelse: Børthy Schrive

Byggår:
2015

Arkitekt:
Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S

Kvæsthusprojektet ligger i Köpenhamn mellan Nyhavn på ena sidan och Frederiksstad och Amalienborg på andra sidan. Till projektet har Hi-Con levererat 54 takelement och 14 räckeselement med runda glas. Takelementen, som utgör gångyta på torget ovanför, utgör med sina glasprismor ljusinsläpp till det underliggande garaget. Elementen mäter cirka 3,6 meter i längd och har tre olika bredder: 1,15, 1,55 och 1,95 meter med en tjocklek av 100 mm. Räckena är ca 1,55 meter höga och av varierande längd - de flesta är 1,95 meter och har en tjocklek av 65 mm.

Upp till 6 600 glasprismor har använts för takfönster och 1400 till räckena. Glasprismorna är skräddarsydda, limmade glas med dubbelsidigt glas gjutet direkt i elementet. I takfälten placeras prismorna i ett gummimanchett och ingjutna i elementet. För täthetens skull har sedan ovansidan fogats kring prismorna.

Efter den ursprungliga leveransen har ytterligare takelement levererats till taket ovan rulltrappan.

 

Teknikkonsult: Emcon A/S

Kontakt

Berätta för oss om dina drömmar, om spektakulära design och innovativa produkter, oavsett om det gäller nyproduktion eller renovering. Tillsammans kan vi dra nytta av den stora potential som finns i högpresterande betong för att förverkliga dina drömmar.

Kristian F. Worm
Salgskonsulent - Altaner og Trapper

+45 25 21 23 11