Favoriter

London - UK

Zaha Hadid bänkar

Projektinformation

Byggår:
2016

Arkitekt:
Zaha Hadid Architcts

Ingenjør:
Odico Formwork ApS

Hi-Con har levererat 14 bänkar, bestående av totalt 42 delar till The Winton Gallery Science Museum i London. Golvets lastkapacitet i galleriet var högst 250 kg, vilket innebar några mycket specifika krav på tjockleken på bänkens betongskal. Därför valdes Hi-Con som leverantör av dessa bänkar, då endast vårt material besitter dessa egenskaper.

För detta ändamål utvecklade vi en helt ny typ av bindemedel, som vi har kallat CRC i4®. Denna betongtyp har en bra gjutbarhet, men innehåller inga fibrer eller förstärkning och är därför inte lämplig för bärande konstruktioner.

För att säkerställa att bänkarna skulle kunna tillverkas och utformas med sparkropp och mycket fina toleranser samt med en mycket komplex geometri som skulle monteras samman på plats, så utformade Hi-Con både form och montagekonceptet till projektet. 

Nedladdningar

Inga nedladdningar tillgängliga

Kontakt

Berätta för oss om dina drömmar, om spektakulära design och innovativa produkter, oavsett om det gäller nyproduktion eller renovering. Tillsammans kan vi dra nytta av den stora potential som finns i högpresterande betong för att förverkliga dina drömmar.

Kristian F. Worm
Salgskonsulent - Altaner og Trapper

+45 25 21 23 11